Млад български учен-биолог: Според партия “Възраждане” нямам право да работя в България, понеже получих стипендия от National Geographic?!

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
167

“Казвам се Станимира Делева и съм биолог, работя като изследовател на прилепи. Автор съм на статии, публикувани в научни журнали. През последните 6 години изследванията ми са финансирани от организации като National Geographic, Bat Conservation International и много други. Получила съм стипендии да работя в Smithsonian Tropical research institute. Гордея се с подкрепата, която са ми оказали тези фондации и която смятам, че напълно заслужавам. Изследванията ми на прилепи и пещери са ме отвели на много места по света и всеки път когато се върна в България с удоволствие разказвам за приключенията ми пред деца и младежи.

Според партия Възраждане аз съм направила нещо нередно и трябва да се регистрирам като чуждестранен агент. Новият законопроект ще направи невъзможно да упражнявам професията си на учен в България. Още повече: няма да имам право да работя с деца”. Това пише в личния си профил в социалните мрежи Станимира Делева по повод внесения от “Възраждане” законопроект, изпълнен със санкции и наказания спрямо тъй наречените (според тях) чуждестранни агенти, какъвто, изглежда, се явява и Станимира, участваща в проекти на БАН. “Новият законопроект на Възраждане ще направи невъзможно аз – млад учен с опит от чужбина – да остана в България. Доскоро се шегувахме как ако Възраждане дойдат на власт ще започнат да преследват интелектуалците. Вече не ми е смешно”, допълва тя.

 Actualno.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!