Майкъл Блумбърг обмисля да се изправи срещу Доналд Тръмп на изборите догодина

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
20

По думите на неговия съветник Блумбърг има съмнения относно възможностите на настоящите кандидати на демократите да победят сегашния президент Доналд Тръмп

Снимка: Getty

Бившият кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг обмисля да се включи в надпреварата на президентските избори в САЩ през 2020 г., съобщава Bloomberg. По думите на неговия съветник Блумбърг има съмнения относно възможностите на настоящите кандидати на демократите да победят сегашния президент Доналд Тръмп, съобщава Bloomberg TV Bulgaria.

77-годишният Блумбърг обмисляше участието си в надпреварата по-рано тази година, като обаче се отказа и подкрепи усилията на демократите да си върнат контрола във Вашингтон. Сега той отново е отворен да вземе участие в надпреварата срещу Тръмп.

„Майк все повече се тревожи, че настоящите възможни кандидати (на Демократическата партия) не са добре позиционирани, за да победят Тръмп“, посочи Хауърд Уолфсън, съветникът на Блумбърг. Той добави, че Блумбърг ще се позове на рекордно дългото време, прекарано като кмет на най-големия град в страната, изграждайки своя собствена кампания и включвайки се в глобални каузи чрез филантропскатс си дейност.

„Въз основа на своите постижения, лидерство и способността му да обединява хората, за да насърчи промяната, Майк ще може да поеме битката срещу Тръмп и да спечели“, смята още неговият съветник.

Новината, че Блумбърг може да вземе участие в надпреварата идва на фона на обединението на демократичното поле около четирима кандидати, като обаче никой сред тях няма ясен път към победата.

Бившият вицепрезидент Джо Байдън беше водещ кандидат на Демократическата партия, но съменията към кандидатурата му нарастват след редица словесни гафове и неуместни коментари.

70-годишната Елизабет Уорън и 78-годишният Бърни Сандърс са другите двама възможни кандидати. Те обаче са отявлени врагове на Wall Street и богатите, което предизвиква опасения, че политиките им могат да тласната партията в твърде лява насока.

37-годишният Пийт Бутиджъдж е четвъртата опция на демократите. Към момента той е кмет на Саут Бенд, щата Индиана, и набира популярност, но се сблъсква със съмненията на гласоподавателите относно младостта му и липсата на политически опит.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!