Гърция отваря граници за българите от днес

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
40

Пътуващите ще попълват анкетни карти с данните си

От днес в 12.00 на обяд Гърция ще пропуска български граждани през границите си без ограничения и карантина.

При влизане в страната гръцките гранични служители ще предоставят по тяхна преценка анкетни карти, в които българските граждани трябва да попълват трите си имена и дестинация на пътуването си.

На произволен принцип ще бъдат вземани и проби за коронавирус, съобщава Министерството на външните работи. При положителен резултат ще бъде налагана 14-дневна карантина. В такъв случай се препоръчва българските граждани да се връщат в България от границата.

От днес, 15 юни, и летищата в Атина и Солун започват да приемат международни полети. Задължителното тестване за коронавирус на летищата и 14-дневната карантина при положителен резултат остават единствено за граждани, които пристигат от райони, рискови от Covid-19.

Вече са направени стотици резервации за море в Гърция, съобщава БНТ. По данни на туроператорските агенции, интерес има както за еднодневните плажове, така и за уикенд и едноседмични пакети. Още от днес се очаква да тръгне и поток от туристи със собствени автомобили.
economic.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!