Bentley представи кабрио модела Mulliner Bacalar за 2 млн. долара

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
60

Вътрешният интериор е облицован с дървесина, естествено запазена повече от 5000 години

Снимка: bentleymotors.com

Bentley представи Mulliner Bacalar, кабрио автомобил на стойност 2 млн. долара с вътрешна облицовка, изработена от дървесина на 5000 години. От компанията заявиха, че ще бъдат направени само 12 бройки от този автомобил.

Брандът планираше да вдигне завесата над Bacalar на автомобилното изложение в Женева, което щеше да бъде открито в четвъртък. Но поради опасения относно коронавируса, събитието беше отменено. Подобно на много други автомобилни производители, Bentley реши да анонсира своя нов модел онлайн, съобщава CNN.
Bacalar е „Barchetta“, вид кабриолет, като думата означава „малка лодка” на италиански. Автомобилът няма подвижен покрив от плат. Така че, ако вали дъжд, най-добре ще бъде Bacalar да си остане в гаража.

Автомобилът се задвижва от 12-цилиндров двигател с мощност 650 конски сили и има осемстепенна трансмисия. През по-голямата част от времето мощността отива към задните колела, но може незабавно да бъде изпратена към предните, ако има загуба на сцепление.

Моделът Bacalar е кръстен на езеро на полуостров Юкатан в Мексико, известно с красотата си. Въпреки че прилича на конвертируемия Bentley Continental GTC, Bacalar не споделя нито една от частите на каросерията си с този автомобил, освен дръжките на вратите, посочват от Bentley.

Вътрешният интериор е облицован с дървесина, естествено запазена повече от 5000 години в реките, езерата и торфените блата в Обединеното кралство. Стареенето в продължение на пет хилядолетия във влажна почва придава на дървото ясно изразен черен цвят. След като е изваден от земята, материалът е изсушен при внимателно контролирани условия, за да се предотвратят процеси на гниене, като същевременно е запазен естественият вид на дървото, според компанията.
Bentley може да се похвали, че това естествено дърво е една от „устойчивите” характеристики на автомобила. Друга подобна особеност е боята, направена с помощта на пепел от оризови обвивки – страничен продукт от промишленото производство на ориз. Пепелта се използва за направата на вещество, което придава блясък на боята.

Вместо обичайния сребрист цвят, емблемите на Bentley Bacalar са направени от тъмен бронз с черен титаниев детайл.

Специално проектираният багажник се предлага от италианската компания Schedoni. Той може да бъде направен така, че да съответства на интериора на колата.

Bacalar е предназначен да бъде първият в нова линия на редки, изключително персонализирани автомобили, които ще се произвеждат за малцина ултра богати клиенти. Стратегията е подобна на тази, която Bugatti прилага през последните години. Bugatti представи специално проектирани коли с малък обем, които струват в пъти повече от основния модел на марката Bugatti Chiron за 3 млн. долара.

В битката за най-заможните клиенти други автомобилни производители от висок клас като Aston Martin също създават автомобили за седемцифрена суми и произвеждат ограничен брой от тях.

Всичките 12 автомобила Bacalar вече са предварително продадени на клиенти, които ще изберат персонализираните цветове и материи заедно с Mulliner – подразделението на Bentley, което прави автомобилите. Mulliner е собственост на Bentley от 1959 година.

По статията работиха: Десислава Йорданова, редактор Елена Илиева
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!