Кметът на Лондон Садик Кан призовава Лейбъристката партия да договори сделка с ЕС за мобилност на младежта

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
80

 

Кметът на Лондон Садик Кан каза на Financial Times, че схемата би била „изключително важна“ за столицата, след като Лейбъристката партия отхвърли предложението.

Великобритания трябва да се съгласи на схема за мобилност на младежта с ЕС, заяви кметът на Лондон от Лейбъристката партия Садик Кан, като по този начин се отклони от неодобрителния отговор на партията му на предложение на Европейската комисия за сделка миналата седмица.

Кан, който се стреми да спечели трети мандат следващата седмица, отхвърли коментарите на служители от Лейбъристката партия и правителството, които приравняват мобилността на младежта със свободното движение. Лейбъристката партия на Сър Кийр Стармър е изключила връщането към свободното движение като една от своите червени линии след Брекзит.

В интервю в кафене в южен Лондон преди изборите на 2 май, Кан каза: „Хората трябва да разберат разликата между схема за мобилност на младежта и свободното движение на хора, когато си в единния пазар, и се страхувам, че хората ги бъркат.“

Той добави: „Се надявам следващото Лейбъристко правителство да разбере разликата“, като описа YMS като „изключително важна“ за Лондон. Кан каза, че седем от десет бизнеса в столицата се сблъскват с недостиг на умения.

Схемите за мобилност на младежта обикновено включват предоставяне на визи на хора на възраст 18-35 години за живот и работа в страната за две или три години. ЕС миналата седмица предложи смели условия, включително свободен достъп до NHS и намаляване на таксите за университет за гражданите на ЕС до нивото, плащано от местните студенти.

Лейбъристите казаха, че „нямат планове“ за схема за мобилност на младежта между Великобритания и ЕС, а министър-председателят на Великобритания Риши Сунак също отхвърли предложението. Кан каза: „Рискуваме да си отрежем носа въпреки лицето си.“

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!