Антъни Левандовски загуби делото срещу Google

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
69

Той поиска защита от банкрут, след като стана ясно, че трябва да плати 179 млн. долара

Антъни Левандовски. Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Бившият ръководител на звеното за технологии за автономно шофиране Uber Technologies Антъни Левандовски подаде документи за защита от банкрут, след като съд потвърди, че той трябва да плати 179 млн. долара на Google, за да сложи край на съдебната битка, свързана с оттеглянето му от звеното на Alphabet, предава Ройтерс.

Левандовски, който беше ключов инженер в проекта за автономни коли на Google, и колегата му Лиор Рон са се замесили в несправедлива конкуренция и са нарушили правните си задължения, като са създали конкурентна компания и са се опитвали да привличат служители на Google, реши арбитражният съд през декември.

Uber, която по-късно придоби стартъпа, съоснован от Левандовски, опазва служителите си съгласно споразуменията си с тях. Но Uber посочи във финансовите си резултати, че очаква да оспори плащането на голямата сума срещу бившия си служител Левандовски, който се бори с федерално обвинение в кражба на търговски тайни от Google.
Uber е отказала да коментира въпроса. Адвокатът на Левандовски не е отговорил на запитванията.
Документите, които Левандовски подаде за защита от банкрут, му позволяват да преговаря за дълговете си. Той има активи на стойност между 50 и 100 млн. долара, спрямо 100 до 500 млн. долара пасиви.

Той оспори решението на арбитражния съд. Но Съдът в Сан Франциско потвърди решението и обезщетението.

Рон, който остава в Uber, се споразумя с Google за 9,7 млн. долара през февруари тази година, а звеното за самоуправляващи се коли на Alphabet – Waymo, потвърди, че Uber е платила пълния размер на средствата, които Рон дължи.

Waymo твърди, че ще „продължим да прави нужните стъпки, за да се уверим, че нашата конфиденциална информация е защитена“.
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!