Жена загуби дело за дискриминация срещу шефа си след обвинения в неподходящи коментари

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
162

Жена загуби дело за дискриминация срещу своя шеф, след като го обвини, че е направил “сексуални” коментари и че тя “прилича на Покахонтас”. Шивали Пател твърди, че Бен Комбс е направил “неприятен” коментар по време на разговор за съпругата си на фирмено събитие в бар BrewDog. Пател, която работи като старши консултант в Deloitte в Лондон, заведе дело срещу Комбс, директор на компанията, след събитието.

Пател каза на трудовия трибунал, че е усетила както “расов”, така и “сексуален” елемент в това, което Комбс е казал по време на разговора. Тя вярвала, че коментарите му предполагат, че я намира за привлекателна поради “приликите ѝ със съпругата му” и “диснеевския” герой. Комбс отрече обвинението, като каза, че разговорът е бил свързан с предаването на BBC “Кой мислиш, че си” и семейното убеждение на съпругата му, че са потомци на Покахонтас.

Съдията отхвърли твърденията на Пател за дискриминация и тормоз, като настоя, че тя е “неволно преувеличила разговора”. Комбс отрече да е казал, че съпругата му прилича на индианската принцеса, тъй като “не мисли така”. Девет месеца след разговора Пател напусна своята позиция в Deloitte без да посочи причина. Всички нейни твърдения бяха отхвърлени от трибунала.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!