Здравният министър на Великобритания: Няма да преговарям за заплатите на медицинските сестри

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
305

Според синдиката правителството трябва да осигури „справедливо заплащане“ на служителите на Националната здравна служба

Снимка: BBC

Синдикатът вече е предложил на своите 300 000 членове да гласуват за по-нататъшни стачни действия през идните шест месеца, но не коментира днешното изказване на Баркли

Министърът на здравеопазването на Великобритания Стив Баркли заяви днес, че правителството няма да преговаря за заплати със синдиката на медицинските сестри на фона на заплахи от поредни стачки, предаде БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Предложението на правителството, което включва еднократно плащане в размер на 2% от заплатите през финансовата 2022/23 година и 5% увеличение на заплатите за 2023/24 г., беше отхвърлено през април от членовете на синдиката Кралски колеж на медицинските сестри.

На въпрос на „Скай Нюз“ дали правителството би възобновило разговорите със синдиката на сестрите, Баркли отговори: „Не и по въпроса за размера на заплатите“.

Синдикатът вече е предложил на своите 300 000 членове да гласуват за по-нататъшни стачни действия през идните шест месеца, но не коментира днешното изказване на Баркли, отбелязва Ройтерс. Според синдиката правителството трябва да осигури „справедливо заплащане“ на служителите на Националната здравна служба.

Отношенията между синдиката, който организира множество стачки, довели до затруднения в оказването на медицинска помощ, и правителството се обтегнаха в края на април, когато здравното министерство ограничи продължителността на стачка след съдебни действия срещу Кралския колеж на медицинските сестри, посочва Ройтерс.
epicenter.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!