Руският посланик в Лондон: Конфликтът ще ескалира, ако Великобритания не спре да доставя оръжия на Украйна

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

“Действията на НАТО и особено на Великобритания създават риск от продължаване и ескалация на войната”

Източник: БГНЕС

Руският посланик в Лондон предупреди, че военната ситуация в Украйна може да ескалира, поради доставките на оръжие от Великобритания и западните страни на Киев, според ДПА.

Андрей Келин заяви пред “Би Би Си” журналистката. Лора Кюнсберг, че действията на НАТО и особено на Великобритания създават риск от продължаване и ескалация на войната, което може да доведе до “ново измерение” на конфликта.

Той подчерта, че Русия разполага с “огромни ресурси” и въпреки че битките продължават повече от година, тя все още не е предприела “твърде сериозни” действия.

“Русия е 16 пъти по-голяма от Украйна. Разполагаме с огромни ресурси”, заяви Келин, предаде БТА.

Той добави, че е възможна нова ескалация на конфликта, което не е необходимо или желателно от руската страна, и че мир може да бъде постигнат “все още утре”.

На въпрос относно обвиненията за военни престъпления, извършвани от Русия, Келин отговори, че военните престъпления се извършват от Украйна. След това той посочи, че ООН няма правомощия да разследва военни престъпления, съобщава ДПА.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!