Започна стачката на британските екипи за спешна помощ

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
146

Guliver/Getty Images

Започна стачката на британските медицински сестри и екипите за спешна помощ.

Властите на Острова вече обявиха, че ще разположат 1200 войници, които да поемат функциите на стачкуващите шофьори на линейки и екипи за спешна медицинска помощ.

Освен екипите на линейки и медицинските сестри, железопътните работници, служителите в паспортните служби и пощенските служители ще организират стачки през идните седмици.

Най-голямата стачна вълна във Великобритания от десетилетия е в отговор на кризата с поскъпването на живота, която е резултат от увеличението на цените на храните и енергията след пандемията от коронавируса и руската инвазия в Украйна, отбелязва АП.

Близо 417 000 работни дни за били изгубени заради стачки в страната през октомври – най-много за един месец от няколко десетилетия. Има опасения, че най-малко 1 милион души в Обединеното кралство може да обеднеят и дори да останат без дом заради поскъпването на живота.

dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!