Загиналите млади жени в София били пешеходки, пометени от джип

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
245

Шофьорът, причинил катастрофата, който е с множество нарушения, е избягал

Кадър: БНТ

Двете млади жени, загинали при катастрофа в София снощи, са се движели по тротоара.

Тежката катастрофа стана късно снощи в София на кръстовището на булевардите “Черни връх” и “Арсеналски”.
Загинаха две млади жени. Мъж на 52 години, шофьор на такси, е с контузия на главата. Прегледан е, но е отказал хоспитализация.
Предположенията са, че снощи след 23.00 часа по “Черни връх” откъм НДК се движи черен джип. На кръстовището той се удря в такси, завърта се и помита асансьора на метростанция “Европейски съюз”.

Там се случва и фаталният инцидент – загиват две млади жени. Според пътния експерт Диана Русинова те са се движели по тротоара, предаде БНТ.

Двама души са избягали след тежката катастрофа в София на бул. „Черни връх”. Става въпрос за шофьора и пътничка. Водят се издирвателни мероприятия, съобщи началникът на Столичния КАТ Тенчо Тенев, цитиран от Нова тв.

„Знаем кой е водачът. Той е с множество нарушения. Същият управлявал автомобила с фалшиви номера. Той е със софийска регистрация, а в момента на удара – с германска. В колата са намерени синя лампа и със стоп полицейска палка. Автомобилът се води на фирма”, обясни още Тенев. Шофьорът е на 47 години.

Джипът е разцепен на две. Тази сутрин беше изтеглена таксиметровата кола. Джипът се е врязал в асансьора на метростанция “Европейски съюз” до търговския център близо до хотел “Хемус” и почти го е разрушил.

Снощи беше съобщено, че катастрофата е между три автомобила и един моторист, но според полицаите на място са се сблъскали само джипът и таксито.

Дали джипът е минал на червено, дали става въпрос за превишена скорост или за употреба на наркотици – тепърва ще се установява.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!