Задължителна ваксинация за здравните работници в Англия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
177

„Трябва да ги убедим да го направят, а не да ги бием по главите“

Снимка: архив, БГНЕС

Ваксинирането на персонала в здравеопазването в Англия ще бъде задължително. Очаква се да бъде определен краен срок до следващата пролет всички да получат по две дози ваксина, предаде БНР.

Между 80 000 и 100 000 здравни работници в Англия не са ваксинирани, показват наличните данни. Четвъртък е крайният срок пък за работниците в домовете за социални грижи да се ваксинират.
Решението на правителството за здравните работници последва консултации, започнали през септември, които включваха и въпроса дали ваксинирането срещу Covid-19 и срещу сезонните грипове да бъде задължително за хората, които са на първа линия в борбата с вируса.

Подробностите от решението ще бъдат обявени по-късно, но Би Би Си съобщи, че разполага с информация, че ваксинирането срещу сезонните грипове няма да бъде задължително, като ще се правят и някои изключения за Covid ваксините по здравословни причини.

Всяка една от съставните части на Обединеното кралство – Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия – има своя собствената политика по въпроса.

Ръководителят на британското национално здравеопазване Крис Хопсън по-рано призова правителството да помисли добре върху начина, по който ще поднесе решението си, защото „неваксинираният персонал не трябва да се превръща в изкупителна жертва или да бъде очернян“. „Разбираме защо хората се колебаят да се ваксинират. Трябва обаче да ги убедим да го направят, а не да ги бием по главите“, изтъкна Хопсън тази сутрин по Би Би Си.

По публикацията работи: Елка Василева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!