Задължават брокерите на Острова да разкриват името на купувача на имота

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
296

Британският имотен пазар повече няма да е отворен за корумпирани лица

Снимка: Shutterstock

Министърът на жилищното строителство на Великобритания Майкъл Гоув обеща да пресече „незаконния поток пари“ на руски олигарси, които използват вратички в закона, за да купуват и продават луксозни жилища, възползвайки се от възможността за анонимност.

Законопроектът, изготвен от Министерството на жилищното строителство, постановява всяка компания, тръст или друго юридическо лице, участващо в сделка с недвижими имоти, да предостави на поземления регистър данни за истинския си бенефициент, за да извърши покупка или продажба транзакция, както и „подробности за източника на всички платени пари или друго възнаграждение, предоставено във връзка със сделката“.
Британското правителство е разочаровано от факта, че някои руски олигарси изглежда са избягали от санкциите прехвърляйки купени на Острова луксозни жилища в тръстове.

„Слънчевата светлина е най-добрият дезинфектант, а пазарът на недвижими имоти е бил в сянка твърде дълго. Единственият въпрос, който се задава при покупка на имот в тази страна, е „колко”, а сега ще попитаме „за кого всъщност е този имот” и „откъде идват тези пари”? Искаме веднъж завинаги да сложим край на незаконния рекет с пари, който наводни британския имотен пазар. Нашият пазар на недвижими имоти вече няма да бъде отворен за корумпирани лица и режими, които перат парите си и крият самоличността си“, казва Гоув.

В края на февруари Великобритания обяви създаването на регистър на чуждестранните собственици на имоти. И малко по-късно стана известно, че властите на страната ще конфискуват активите на онези руснаци, които попаднат под санкциите на Запада.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!