Забавяне на доставките на ваксини за грип във Великобритания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
81

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Във Великобритания един от най-големите доставчици на ваксини за сезонни грипове обяви, че ще има забавяне на доставките за някои болнични заведения заради недостига на шофьори на камиони.

Кризата със шофьорите на Острова засегна и здравеопазването.

Seqirus, една от водещите в света компании за ваксини за сезонни грипове съобщи, че е информирала клиентите си за забавяне на доставките с около две седмици. От английското здравеопазване заявиха, че личните лекари ще контактуват с пациентите, които ще бъдат засегнати от забавянето.

Seqirus на практика снабдява всички здравни заведения в Англия и Уелс и посъветва болниците да търсят алтернативни варианти за снабдяване с ваксини.

Доктор Гари Хаусам, заместник-председател на Кралския колеж за лични лекари е цитиран от Би Би Си да казва, че „това е новина, която никой не иска да чуе“.

„При повече от 36 милиона души, очакващи ваксиниране срещу сезонни грипове от националното здравеопазване, лекарите имат нужда снабдителната верига да върви като по часовник и забавянето с две седмици на доставките ще засегне сериозно работата на болниците и техните пациенти, особено сега, когато вече има и недостиг от контейнери за кръвни проби“, допълни Хаусам.

bnr.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!