Втора вълна от COVID-19 във Великобритания, над 1 000 нови случая за ден

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1742

Снимка: iStock

За първи път от шест седмици насам Великобритания регистрира рекорден ръст на заразените с коронавирус, предаде Дейли Мейл. Само за ден в страната положителни проби са дали 1062 души, което е най-големият дневен ръст от 25 юни насам. Новината за многото заразени идва точно една седмица, след като премиерът Борис Джонсън прогнозира идването на втора вълна от вируса. На 25 юни беше съобщено за рекорден брой заразени – 1118 случая за ден. Към днешна дата случаите на COVID-19 в страната са общо 310 825.

Драстичният ръст на цифрите – спрямо 758 вчера, може да се окаже лоша изненада за десетките хиляди плажуващи, които от петък вечер изпълват плажовете на страната без спазването на никакви санитарни мерки и без необходимата хигиена.

И докато данните за новозаразените са стряскащо високи, то броят на смъртните случаи за денонощие остава сравнително нисък – починали са осем поданици на Кралството, а Шотландия и Уелс не съобщават за нови жертви. Пациентите, починали във Великобритания, са на възраст между 45 и 89 години, и всички те са с придружаващи заболявания. Най-много смъртни случаи има в Мидландс – четири, три са регистрирани в Североизточен Йоркшир, два в Източна Англия и един в Лондон. Северна Ирландия спря да съобщава данните си за новозаразени с вируса през уикендите, така че данните за положителни случаи са само за Великобритания.
© Actualno.com

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!