Аерокосмическата индустрия във Великобритания ще създаде фонд с 1,3 млрд. долара

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
143

ADS Group е изготвила предложения, насочени към подпомагане на малкия бизнес, пострадал от съкращаването на производството на самолетостроителните компании

Снимка: Bloomberg L.P.

Британската аерокосмическа индустрия планира да създаде фонд в размер на 1 млрд. паунда (1,3 млрд. долара) в подкрепа на доставчиците, съобщава Sunday Times, без да конкретизира откъде разполага с тази информация.

Търговската асоциация ADS Group е изготвила предложения, насочени към подпомагане на малкия бизнес, пострадал от съкращаването на производството на самолетостроителните компании, тъй като коронавирусната криза продължава да потиска търсенето на пътувания, изтъква Bloomberg.
Правителството на Великобритания е призовано от частния сектор за помощ, която да засяга всички компании от частния сектор, които влизат във веригата на доставки на аерокосмическата индустрия.

ADS координира оперативната група на британската аерокосмическа верига на доставки, която има за цел да осигури краткосрочна помощ, за да предпази доставчиците на части от допълнително свиване на активността и производството и да помогне за осъществяването на рекапитализация и стратегически инвестиции.

Членовете на групата включват британски производители като Rolls-Royce Holdings Plc и GKN, заедно с чуждестранни компании като Airbus и канадската Bombardier Inc. Също така към инициативата се включва и Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната, съобщават от ADS.

Том Уилямс, оттеглилият се ръководител на Airbus, който е председател на работната група, заяви още миналия месец, че 20-30 британски доставчици са изложени на риск и че индустрията може да се свие с до 40% през следващите три години.

По статията работи: Аспарух Илиев
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!