Дванадесет души пострадали след силна турбуленция на полет до Дъблин

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
71

Дузина пътници са пострадали след силна турбуленция на полет между Доха и Дъблин. Сред пострадалите са шестима пътници и шестима членове на екипажа на полета на Qatar Airways, който кацна безопасно малко преди 13:00 ч.

Самолетът беше посрещнат от полицията и пожарната, като летище Дъблин оказа пълна помощ на пасажерите и персонала на авиокомпанията. Осем от пострадалите бяха отведени в болница.

Говорител на летището заяви: „Полет QR107 на Qatar Airways от Доха кацна безопасно по разписание на летище Дъблин малко преди 13:00 ч. в неделя. След кацането, самолетът беше посрещнат от аварийните служби, включително летищната полиция и нашата пожарна и спасителна служба, поради съобщения за наранявания на шестима пътници и шестима членове на екипажа, след като самолетът преживя турбуленция над Турция.“

Говорителят потвърди, че обратният полет до Доха се очаква да излети по график, макар и със закъснение, и че другите полети на летище Дъблин не бяха засегнати и продължиха нормално през целия следобед.

Един от пътниците, Пол Мок, разказа пред ирландския телевизионен канал RTE, че е видял хора, които „удрят тавана“ и храна и напитки разхвърляни навсякъде. Той сподели, че е видял членове на екипажа, които куцат с превръзки, но че са свършили отлична работа, продължавайки обслужването на полета.

В изявление Qatar Airways заявиха, че „малък брой пътници и членове на екипажа са получили леки наранявания по време на полета и сега получават медицинска помощ“, добавяйки, че случаят е предмет на вътрешно разследване.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!