Висшата лига подписа рекордна сделка за телевизионни права на стойност 6.7 млрд. паунда

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
66

The previous TV deal which runs until 2025 was worth around £5bn

Висшата лига постигна историческо споразумение със Sky и TNT Sports за продажбата на своите телевизионни права във Великобритания. Сделката, оценена на 6.7 млрд. паунда, ще бъде в сила за четиригодишен период, започващ от сезон 2025-26. Това представлява значително увеличение спрямо предишния договор, който беше на стойност 5 млрд. паунда.

Sky успя да си осигури четири от петте предлагани пакета, което ще им позволи да излъчват на живо общо 215 мача всяка сезон, включително всички десет мача от последния кръг на сезона. TNT Sports ще предават 52 мача на сезон. Важно е да се отбележи, че Би Би Си запазва правата за показване на репортажи от мачовете. В тази нова уговорка, “Амазон”, който в момента излъчва по 20 мача годишно, не е включен.

Новата сделка, която ще продължи до сезон 2028-29, е обявена от Висшата лига като “най-голямата сделка за медийни права, сключвана някога във Великобритания”. Ричард Мастърс, изпълнителният директор на Висшата лига, подчерта значението на тази сделка, отразяваща силата на лигата и приноса на клубовете, играчите, мениджърите и феновете, които създават неповторимата атмосфера на стадионите.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!