Джеймс Клевърли отхвърля призивите за ограничаване на мигрантите, представя петточков план

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
83

Джеймс Клевърли отхвърли призивите за ограничаване на миграцията

Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Великобритания, отхвърли призивите за въвеждане на горна граница на броя на мигрантите, идващи в страната. Вместо това, той представи нов петточков план, целящ да регулира и намали притока на имигранти.

Сред предложените мерки са ограничения за чуждестранни болногледачи да водят зависими от семейството лица, реформи в списъка с професии, изпитващи недостиг, и увеличение на минималния доходен праг за квалифицирани работници до £38,700.

По време на дебат в Камарата на общините, сър Джейкъб Рийс-Мог, бивш бизнес секретар, отправи въпрос към Клевърли относно възможността за въвеждане на ограничение на броя на мигрантите. В отговор, Клевърли заяви, че управлението на такова ограничение би било трудно и подчерта желанието на правителството да бъде щедро към хората, които допринасят за обществото и икономиката на Великобритания. Той подчерта, че не всеки мигрант е еднакъв, като даде пример с разликата между дете и инвеститор, който може да създаде множество работни места.

Правителството се надява, че новите мерки, обявени в понеделник, ще доведат до намаляване на миграцията с около 300 000 души.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!