Правителството на Великобритания затяга визовия режим за борба с миграционния поток

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

 

Правителството на Великобритания представи нов петточков план за намаляване на имиграцията, съобщава Sky News. Той включва редица мерки, целящи затягане на визовия режим и ограничаване на броя на имигрантите в страната.

Основните мерки, включени в плана, са:

  1. По-строги правила за издаване на визи: Ще бъде въведен строг контрол над издаването на визи, за да се ограничи броят на имигрантите.
  2. Промяна на списъка с дефицитни професии: Ще се актуализира списъкът на професиите, за които се търсят кадри, като се насочва към специфични умения и квалификации.
  3. Ограничения за семейна имиграция: Болногледачите няма да могат да водят своите семейства във Великобритания, за да предотвратят злоупотреба с визовия режим.
  4. Повишаване на минималния праг за заплати: Минималната изискуема сума за квалифицирани работници ще се увеличи до £38 700, както и минималният праг за семейна виза.
  5. Преразглеждане на виза за дипломирани студенти: Се обмисля изменение на визовата политика, която позволява на дипломирани студенти да останат в страната за две години след завършване на образованието си.

С тези мерки, кабинетът на Великобритания си поставя за цел да намали законната миграция с поне 300 хиляди души годишно. Предвижда се те да започнат да се прилагат от следващата пролет.

Министърът на вътрешните работи Джеймс Клевърли, който наскоро встъпи в длъжност, е подложен на натиск да демонстрира твърда позиция по въпросите на имиграцията.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!