Веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia във Великобритания обявиха фалит

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
219

/КРОСС/ Поредна лоша новина за бизнеса дойде от Великобритания, където собственикът на веригите ресторанти Café Rouge и Bella Italia обяви фалит. През последните три дни зачестиха новините за съкращения на работни места в резултат на пандемията от коронавируса.

 

 

91 ресторанта на CasualDiningGroup ще затворят врати незабавно, а 1 900 души от Café Rouge и Bella Italia остават без работа от общо 6 000 персонал на компанията. От групировката изразиха надежда, че ако се намери нов собственик, част от бизнеса може да бъде спасен.

Ресторантите, които затварят, са предимно в Англия, има няколко в Шотландия и Уелс. 159 от общо 250-те ресторанта остават отворени засега. Ресторантите в Обединеното кралство изпитваха затруднения още преди пандемията, но техните доходи секнаха особено рязко след наложената в края на март карантина.

Фалира веригата от ресторанти “Pizza Hut”

Това става само дни преди планираното от правителството голямо облекчаване на карантината, включващо отваряне в събота на заведения, театри и фризьорски салони, но се очаква завръщането към нормалния начин на живот да бъде бавно и мъчително. Схемата на властите за покриване на 80 процента от заплатите на пуснатите в принудителен отпуск изтича в края на август. С оглед на всичко това много фирми започнаха да съкращават работни места, за да контролират загубите си.
cross.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!