Великобритания започна да брои повторно заболелите от COVID-19

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
118

Един от 10 заразени във Великобритания вече е бил COVID-19

Великобритания започна да отчита възможните повторни заразявания с COVID-19 в дневната информация за разпространението на коронавируса. Промяната цели да бъде отразен увеличаващият се брой на хора, които се заразяват по няколко пъти заради Омикрон.

Преди това дневната статистика за разпространението на COVID-19 във Великобритания отчиташе само първия позитивен тест за коронавирус, за да се избегне двойно отчитане на хора, които се тестват по няколко пъти, докато са болни. От понеделник положителни тестове на едно и също лице се третират като отделни случаи, ако между тях са минали поне 90 дни.

Би Би Си съобщи в сряда, че актуализираните данни вече включват повече от половин милион повторни инфекции от началото на пандемията в Англия, както и 173 хил. недекларирани случая, които не са били преброени преди това. Информация за Уелс, Шотландия и Северна Ирландия ще бъде добавена в близките дни.

Общият брой повторните инфекции съставлява само 4% от регистрираните досега 14.8 млн. положителни теста, но от началото на Омикрон вълната през декември разко се увеличават от 1 на 100 заразени на 1 от 10.
Броят на новите случаи, докладвани във вторник във Великобритания, са 112 458 заедно с повторно инфектираните. Починали са 219 души. За последните седем дни отчетените новозаболели са намалели с 2.2%.
dnevnik.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!