Великобритания въвежда ваксинационни сертификати за достъп до събития

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
687

Страната започна постепенното отваряне на икономиката

Великобритания ще тества национални ваксинационни сертификати, които ще дават достъп единствено до някои спортни и културни събития, пише европейското издание Politico. Става въпрос за спортни състезания, концерти и нощни клубове. Посетителите им ще трябва да покажат сертификат, че са ваксинирани, отрицателен тест или удостоверение, че са прекарали Kовид-19 преди най-много шест месеца.

Това е само част от мерките на правителството за разхлабване на ограниченията в страната. Обединеното кралство започна постепенното отваряне на икономиката, позволявайки през миналата седмица събирането на групи от не повече от шестима души на открито.

Засега ресторантите и баровете няма да искат подобни сертификати. Според предишните заявки ресторантите ще отварят на 12 април, но само за масите на открито. Помещенията на закрито ще заработят от 17 май.

На този етап не се очаква премахване на забраната за “несъществени” пътувания в чужбина. Към момента британците нямат право на подобни пътувания до 17 май. Засега Лондон няма да налага задължителна карантина за хора, идващи от “зелени” категории страни, тоест с малко разпространение на Ковид-19. За тях остава изискването за направени тестове.
Германия също обмисля въвеждането на система за ваксинационни сертификати, която да позволява посещения на различни обществени места, включително и магазини, ресторанти и хотели.

Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!