Великобритания тайно ударила лидерите на Русия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
353

Автор: news.bg
Източник: iStock
Великобритания е извършила поредица от атаки по лидерите на Русия и техните съюзници. Това разкри бивш британски секретар и дипломат, цитиран от PA.

Марк Седуил съобщи, че Обединеното кралство се е опитало да се възползва от “слабостите” на Москва, включително чрез използване на офанзивни киберспособности.

Той добави, че целта на тези действия е била “да платят по-висока цена от тази, която могат да очакват” в отговор на агресивното поведение на Москва.

Русия действа в сиво пространство, което е между нормалните държавни отношения и въоръжен конфликт, с кибератаки, дезинформационна война и намеса в кампании, каза Седуил пред Times Radio.

Важното е, че ние сме способни да маневрираме в сивото пространство и го правим ефективно. Не можем да оставим инициативата на нашите противници, подчерта Седуил.

Има слабости, от които се възползваме. Не говорим винаги за тях, добави той.

Седуил, който до миналия месец бе съветник по националната сигурност на британското правителство каза още, че мерките включват действия срещу някои “незаконни” пари, които излизат от Русия.

Той обясни, че правителството е предприело действия след отравянето на Сергей и Юлия Скрипал с новичок в Солсбъри през 2018 г.

След първото използване на химически оръжия срещу държава в Европа от един век, ние отвърнахме по видим начин. Ние изгонихме цялата руска разузнавателна мрежа от Великобритания, подчерта експертът, но добави, че са предприели и някои други дискретни мерки, включително за спиране изнасянето на незаконни пари от Русия. Той не разкри какви други действия Лондон предприел срещу Москва.

През юли Комисията по разузнаване и сигурност към британския парламент излезе с изключително критичен доклад, че правителството е подценило руската заплаха.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!