Великобритания ще върне мерките за карантина, ако има втора вълна на инфекции в Европа

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
881

Миналата седмица Великобритания отново наложи 14-дневна карантина на пристигащите от Испания

Снимка: Shutterstock
Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви в четвъртък, че се притеснява от втора вълна на коронавирусни инфекции в Европа и че правителството няма да се поколебае да предприеме действия, изразяващи се във връщането на мерките за карантина, за да запази Обединеното кралство в безопасност. Това предаде Reuters.

Миналата седмица Великобритания отново наложи 14-дневна карантина на хората, пристигащи от Испания. Ханкок добави, че в някои други европейски страни, които понастоящем са освободени от британската карантинна мярка, се наблюдават нарастващи инфекции, без да ги назовава.

„Притеснявам се от втора вълна. Мисля, че можете да видите втора вълна на инфекции, която започва да се разпространява из Европа, и ние трябва да направим всичко възможно, за да предотвратим достигането ѝ до тези брегове и да се справим с нея “, каза Ханкок по време на интервю за Sky News.

„Имаме сериозни опасения относно втората вълна, която се появява в цяла Европа. И не става дума само за Испания. Има и други държави, където броят на случаите се увеличава. Абсолютно решени сме да направим всичко възможно, за да запазим страната си в безопасност “, обясни още той.

Ханкок заяви, че властите работят по възможните начини за съкращаване на карантинния период за хората, идващи от Испания, но за сега няма да има промяна в това отношение.
fakti.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!