Великобритания ще обнови закона за арбалетите заради кралицата

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

Властите във Великобритания смятат спешно да преработят закона за притежание на арбалети, съобщи в. „Дейли Телеграф“, позовавайки се на правителствени източници. Повод е инцидентът на Коледа, когато въоръжен 19-годишен мъж с психични отклонения нахлу в замъка Уиндзор, докато там бяха членове на кралското семейство, начело с кралицата. В предварително записано послание той обясни, че възнамерява да убие Елизабет II.

Министърът на вътрешните работи Прити Пател вече издаде нареждане за преразглеждане на правилата за притежание на арбалет, които сега позволяват на всеки британец над 18-годишна възраст да закупи подобно оръжие без да има нужда от лиценз или удостоверение за психично здраве.

Нападателят бързо бе задържан от служителите за сигурността в замъка Уиндзор и е настанен в специализирано заведение, под наблюдение на лекари. От Скотланд Ярд вече коментираха, че арестуваният младеж вероятно страда от психично разстройство. Потвърдено е, че той не е успял да влезе в нито една от сградите, намиращи се там. По това време в замъка са били Елизабет II, престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила, най-малкият син на кралицата – Едуард (граф на Уесекс), съпругата му Софи и двете им деца, както и братовчедът на кралицата Ричард (херцог на Глостър) и съпругата му Биргита, пише БГНЕС.

Припомняме, че в разпространеното видео се вижда как нападателят заявява, че е индийски сикх, името му е Джасвант Сингх Чаил и отмъщава за загиналите в клането в Джаллианвала Баг през 1919 г. Той направи и препратки към отрицателните герои в „Междузвездни войни“ – Дарт Вейдър и Дарт Малгус.

Въпросното клане в Джаллианвала Баг, известно и като „Клането в Амритсар“, се случва на 13 април 1919 г., когато британски войски стрелят по невъоръжена тълпа, която протестира срещу ареста на проиндийски лидери за независимост в района на Пенджаб (Индия). Тогава загиват 379 души, а над 1200 други са ранени.
topnovini.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!