Великобритания ще изгради мигрантски център в Албания

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
109

Изясняват се подробности като местоположение и капацитет

Снимка: БГНЕС

Имигрантите, които ще се опитат да прекосят Ламанша с малки лодки от Франция, ще бъдат настанени в център за убежища в Албания, според новото споразумение, пише британският вестник The Sun.

Нелегалните мигранти ще прелитат 1500 км до център, който ще бъде построен в балканската държава, докато техните молби се разглеждат.

Британският министър на вътрешните работи Прити Пател се надява, че това ще възпре имигрантите, които планират да извършат опасното преминаване на канала. Тя добави, че “правителствата трябва да могат да обмислят всяка възможност, когато става въпрос за търсещи убежище”.

Според The Sun служители в Лондон и Тирана са потвърдили, че са близо до постигане на споразумение за изграждане на центъра, пише “Фокус”.

Началникът на кабинета на Борис Джонсън – Дан Розенфийлд, е ключова фигура в политиката и дипломатите на Министерството на външните работи. Министърът на вътрешните работи даде да се разбере, че настоява за създаването на такъв център.

Според нея преговорите са в техническа фаза. Изясняват се подробности като местоположение и капацитет. Създаването на такъв център в чужбина е част от нов проектозакон за националността и границите.

По публикацията работи: Анисия Иванова
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!