Великобритания се бори с двойна епидемия на фона на стачки на медицинските служители

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
147

Това принуди властите да отворят временни морги

Източник: БГНЕС

Великобритания се бори с двойна епидемия – от грип и коронавирус, това принуди властите да отворят временни морги. Всичко това се случва на фона на сериозен недостиг на кадри в здравеопазването и продължаващи стачки на медицинските сестри и спешните екипи, съобщи Нова ТВ.

В страната има 133 000 свободни работни места за лекари и медицински сестри на пълен работен ден, отделно има и такива на непълен. 3 млрд. паунда са дадени, за да се наемат медици от частни структури. Осъществяват се и виртуални прегледи, които могат да се направят през мобилно приложение.

На всеки пети пациент, взет от линейка в Англия през последната 2022 г. му е отнело повече от час да постъпи в спешна помощ, а десетки хиляди са чакали повече от 12 часа, преди да получат лечение там. Това е довело до 20% повече смъртност. Според проучване 3 млн. души са били заразени с грип и коронавирус през последните 2 седмици на 2022 г.

Премиерът на Обединеното кралство, Риши Сунак, призова профсъюзите от публичния сектор да проведат следващата седмица преговори с правителството, тъй като вълна от стачки засегна болници, железници и други критични области.
fakti.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!