Великобритания предупреди гражданите си да не правят резервации за лятото

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
1814

На Острова се обмисля и вариант да бъдат определени хотели, в които да бъдат настанявани пристигащите от чужбина

Снимка: Matthew Lloyd/Bloomberg

Британците засега не трябва да си правят резервации за почивка в чужбина през лятото. Това предупреди днес британският държавен министър, отговарящ за програмата за ваксинация срещу Covid-19, цитиран от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че това е станало броени часове, преди да бъде обявено ново затягане на контрола по границите на кралството, предаде БТА.

Премиерът Борис Джонсън е казвал, че обмисля варианта да бъдат определени хотели, в които да бъдат настанявани пристигащите от чужбина, с цел да се предотврати разпространението на новите варианти на коронавируса.

Отговорникът за ваксинациите Надим Захауи заяви по телевизия Sky News, че официалното съобщение по въпроса ще бъде направено по-късно днес. По думите му още няма “категорично решение” по въпроса, който премиерът ще обсъди през деня с министрите.

Запитан дали подготвяните мерки означават, че е прекалено рано за резервации за лятото, Захауи отговори: “Абсолютно”. Той припомни, че в британските болници има 37 хил. пациенти с Covid-19.

Според BBC на принудителна изолация от 10 дни в специални хотели ща бъде подлагани повечето пристигащи от Република Южна Африка, Южна Америка и Португалия.

Хотелите за карантинирани и предупреждението да не бъдат правени резервации е нов удар по туристическия сектор, който се бори за оцеляване, отбелязва Ройтерс.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Десислава Попова
investor.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!