Великобритания повиши нивото на терористична заплаха; Италия засили граничния контрол

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
747

След последните терористични нападения в Австрия и Франция Великобритания повиши нивото на заплаха от терористични атаки до “сериозно”, което е предпоследно по петстепенна скала, предаде Асошиейтед прес.

Нивото на заплаха се определя като “сериозно”, когато потенциална атака се смята за много вероятна. Когато терористична атака се смята за вероятна, нивото на заплаха се определя като “значително”, една степен по-ниско.

Британският вътрешен министър Прити Пател написа днес в Туитър, че това решение е “предпазна мярка и не се основава на някаква конкретна заплаха”.

Тя каза, че “населението трябва да остане бдително и да съобщава на полицията за всякакви подозрителни действия”.
Италия засили граничния контрол в отговор на терористичните атаки във Виена и Ница, съобщи днес вътрешното министерство, цитирано от ДПА.

Решението за тази стъпка е взето на съвещание на националния комитет за сигурност, в което е участвала вътрешната министърка Лучана Ламорджезе, шефове на полицейски и разузнавателни служби и други служители.

Граничните проверки са засилени с помощта на армията и е обсъдено предотвратяването на терористични атаки срещу потенциални цели, се казва в съобщението.

Миналата седмица стана ясно, че 21-годишният тунизиец, заподозрян за атаката в църква в Ница на 29 октомври, при която бяха убити трима души, е влязъл във Франция, след като е пристигнал на италианския остров Лампедуза като мигрант, припомня ДПА.
novini.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!