Великобритания потвърди още 4 случая на маймунска шарка

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
293

Великобритания потвърди нови четири случая на маймунска шарка в страната. Новите случаи на рядката вирусна инфекция не са свързани с предишните два потвърдени случая, обявени на 7 и 14 май, съобщиха здравните власти в страната.

От четирите нови, три са в Лондон, а един е в североизточната част на страната. Предполага се, че всички нови случаи са били заразени в столицата. С това в Обединеното кралство има седем потвърдени случая, диагностицирани между 6 и 15 май.

Първият случай е човек, който наскоро се завърнал от Нигерия, смята се, че там се е запазил.
Двата случая, обявени на 14 май, живеят заедно в едно домакинство. Те не са свързани с предишния случай.

И четирите нови случая се самоопределят като хомосексуалисти, бисексуални или друг вид мъже, които правят секс с мъже, съобщават здравните служби.

В два от последните случаи е установено, че хората са имали общи контакти със заразен.

„Това е рядко и необичайно заболяване“, каза главният медицински съветник на британската здравна служба д-р Сюзън Хопкинс.

Властите призоваха мъжете, които имат сексуални контакти с други мъже, да се следят за всякакви необичайни обриви или лезии и незабавно да се свържат с лекар.

Маймунската шарка е вирусна инфекция, свързана с пътуване до Западна Африка.

Повечето заразени се възстановяват в рамките на няколко седмици, въпреки това, при някои хора заболяването може да протече тежко.

Първоначалните симптоми на маймунска шарка включват треска, главоболие, мускулни болки, болки в гърба, подути лимфни възли, втрисане и умора.

Вирусът е причина и за обрив, често започващ от лицето, след което се разпространява в други части на тялото, включително гениталиите.
novini.rozali.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!