Великобритания подкрепя Украйна с доставка на 200 ракети за ПВО

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
25

 

В отговор на продължаващите руски бомбардировки и нападения с дронове, Великобритания изпраща около двеста ракети за противовъздушна отбрана на Украйна. Това действие, както съобщава Ройтерс, е част от усилията на Великобритания да помогне на Украйна в защитата на цивилното население и критичната инфраструктура.

Британският министър на отбраната Грант Шапс заяви, че действията на руския президент Владимир Путин са грешка и призова свободния свят да се обедини в подкрепа на Украйна. “Сега е времето да удвоим усилията си и да дадем на Украйна необходимото за победа”, добави той.

Ракетите за ПВО, произведени от британския концерн MBDA, са предназначени за изстрелване от самолети, включително изтребители “Тайфун” и Ф-35. За последните две години Великобритания е предоставила на Украйна военна помощ на стойност 4,6 милиарда паунда (5,9 милиарда долара).

Според Асошиейтед прес, Украйна съобщава за една от най-яростните руски ракетни атаки от началото на войната, като са изстреляни общо 122 ракети и десетки дронове, водещи до смъртта на най-малко 30 души и раняването на 144. Сред засегнатите сгради са родилен дом, жилищни блокове и училища.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!