Eurostar отменя всички влакове след наводненията в тунела на Темза

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
228

Eurostar беше принуден да отмени всички съботни услуги до и от Лондон Сейнт Панкрас, след като наводнение в тунел под река Темза предизвика хаос в новогодишните планове за пътуване.

Рано сутринта компанията изрази надежда, че по-късните влакове ще могат да се движат, но до 14:00 GMT бяха отменени всичките 41 влака. Всички високоскоростни услуги на Southeastern до Ebbsfleet, които използват същата линия, също бяха отменени.

Множество пътници се оказаха в затруднение да променят плановете си за новогодишната нощ. Видеозапис от наводнения тунел показа вода, която изтича върху релсите от тръба, прикрепена към стената на тунела.

Thames Water посочи, че причината за наводнението е “система за контрол на пожара”, а не някоя от техните тръби. Eurostar, която предлага услуги от Лондон до Париж, Брюксел и Амстердам, уведоми засегнатите клиенти, че имат право на пълно възстановяване или замяна на билетите си.

В момента не е ясно дали услугите ще бъдат възобновени в неделя. HS1, която управлява линията, призна в събота вечерта, че решаването на проблемите ще отнеме време.

На претъпканата гара Сейнт Панкрас в събота сутринта разочаровани пътници седяха на куфарите си, опитвайки се да намерят алтернативни маршрути. Кристина Дейвид, на 25 години, и Джорджина Бенямин, на 26 години, от Сидни, бяха сред тези, които видяха отменения си влак, след като пътуваха из Европа с ограничен бюджет в продължение на три седмици. Те планираха да прекарат последната си спирка в Париж, но сега се чувстват разочаровани и ядосани.

Подобни истории имаше и от другата страна на Ламанша. Кърт Даунс, съпругата му Меган и техният едногодишен син бяха сред стотиците, блокирани на гара Gare Du Nord в Париж, след като влакът им беше отменен. Те успяха да заемат някои от последните места за полет от Париж до Манчестър за £450, откъдето майката на г-жа Даунс пътува с пет часа отиване и връщане, за да ги прибере в Бедфордшър.

HS1 заяви, че инженерите са работили през цялата нощ, за да отстранят водата в събота сутринта, но количеството вода е “безпрецедентно”. На място има помпи и цистерни, нивата на водата намаляват, но възстановяването на услугите ще отнеме време.

Това е вторият път за 10 дни, когато Eurostar изпитва големи прекъсвания на услугите си, след като “стачка в последния момент” на френски работници спря влаковете преди Коледа.

Отделно, Thameslink и Northern Rail също изпитват прекъсвания на услугите си поради недостиг на персонал. В Уелс линията между Llandudno Junction и Blaenau Ffestiniog е затворена поради “тежко време”, а влаковете между Swansea и Shrewsbury са отменени поради наводнение. Ограничения на скоростта са в сила по West Highland Line до 09:00 часа в неделя, а някои полети на летище Глазгоу бяха отложени поради сняг на пистата.

Метеорологичната служба издаде жълти предупреждения за вятър, дъжд и сняг за големи части от Обединеното кралство, включително дъжд в Уелс до 18:00 часа, дъжд и сняг в Шотландия до полунощ, и силен вятър в Уелс, южна Англия и части от източноанглийското крайбрежие до 03:00 часа в неделя.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!