Епидемия от E. coli в Обединеното кралство води до първата смърт в Шотландия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
224

 

В Обединеното кралство се разрази епидемия от E. coli, която доведе до първата смърт в Шотландия и засегна най-малко 30 души. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство потвърди случаите в Англия и Шотландия, засягащи пациенти на възраст от седем до 81 години.

Смъртта в Шотландия е свързана с тази епидемия, като агенцията не предостави допълнителна информация за случая. Епидемията от E. coli (Stec), произвеждаща Shiga токсин, се появи за първи път през юли, като повечето случаи са регистрирани през декември.

Агенцията за хранителни стандарти (FSA) и Food Standards Scotland предприеха предпазно изтегляне на четири вида сирена, произведени от Mrs Kirkham’s Lancashire Cheese, и добавиха още един продукт, продаван от Waitrose, към списъка за изтегляне на 27 декември. Епидемиологичните разследвания установиха връзки между някои от случаите и непастьоризираните сирена.

Ейми Дъглас, директор по инциденти на агенцията за стомашно-чревни инфекции и отдел за безопасност на храните, призова хората със симптоми на Stec, включително тежка диария и повръщане, да избягват пътувания и контакт с уязвими групи през празничния сезон. Тя съветва да не се приготвя храна за други и да се избягва връщането на работа или училище до 48 часа след спиране на симптомите.

Шотландското правителство и общественото здравеопазване на Шотландия бяха потърсени за коментар относно този случай.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!