Великобритания отново шамароса Русия: Налага нови търговски и финансови санкции

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
598

Източник: БГНЕС

Великобритания въведе нов набор от търговски и финансови санкции срещу Русия заради непровокираната ѝ инвазия в съседна Украйна.

Санкциите включват забрани за износ на редица стоки и технологии, на реактивно гориво и износ за или използване в Русия на британски лири.

Списъкът на забранените продукти включва стоки и технологии, предназначени за вътрешна репресия, продукти и технологии, които могат да се използват в химически и биологични оръжия, морски стоки и такива за рафиниране на нефт.

Той също така предвижда допълнителни ограничения върху предоставянето на техническа помощ, финансови услуги, фондове и посреднически услуги, свързани с вноса на желязо и стомана.

Налагат се забрани за внос, придобиване или доставка на генериращи приходи стоки, които произхождат от или са изпратени от Русия, както и свързаните с тях техническа помощ, финансови услуги, фондове и брокерски услуги.

Забранява се предоставянето на техническа помощ и финансови услуги, фондове и посреднически услуги, свързани с вноса на желязо и стомана.

Някои от новите ограничителни мерки се отнасят както за Русия, така и за украинските територии под контрола на подкрепяните от Москва сепаратисти.
frognews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!