Великобритания отново разрешава физическите огледи на имоти

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
261

Правителството ще позволи на агенциите по недвижими имоти да отворят офисите си в опит да възобнови нормалното функциониране на имотния пазар

Снимка: архив Ройтерс

Правителството на Великобритания представи план за възстановяване нормалната работа на пазара на имоти в страната като част от облекчаването на мерките срещу разпространението на коронавируса, съобщава Bloomberg.

След седем седмици, в които на хората им беше забранено да напускат домовете си, освен по належащи причини, жилищният министър Робърт Дженрик обяви, че пазарът на имоти ще започне да функционира отново.
Правителството ще позволи на агенциите по недвижими имоти да отворят офисите си, както и огледите на домове. Разрешават се и преместванията в нови жилища.

Строителите на жилища ще договорят с общините гъвкаво работно време, така че да се спазват правилата за социално дистанциране от строителните работници.

Правителството смята, че 450 000 души са задържали плановете си за покупка на нов дом или преместване заради карантината.

„Планът ни се основава на най-новите насоки за гарантиране безопасността и защитата на всички участници на жилищния пазар“, коментира Дженрик в изявление. „Тази критична индустрия вече може спокойно да върви напред и тези, които чакаха търпеливо, за да се преместят в нов дом, вече могат да го направят“, допълва той.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов
investor.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!