Великобритания ни разреши да разкрием до 35 секции за изборите през април

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
104
Glass ballot box and a small Bulgaria flag. 3d illustration

Великобритания даде съгласие за разкриване на най-много 35 избирателни секции за вота на 4 април в страната, съобщават от МВнР.

В нотата, получена от британските власти, се посочва, че правителството насърчава всички граждани да упражнят своето право да гласуват.

Гласуването трябва да се проведе при спазване на всички мерки, наложени във връзка с разпространението на коронавируса в страната. Организацията на изборите трябва да е съобразена с правилата и указанията, публикувани на правителствения сайт www.gov.uk/coronavirus.

При разкриване на избирателни секции трябва да се следват и правилата в отделните области във Великобритания.

Конкретни указания могат да бъдат намерени на следните линкове:

За Шотландия: https://www.gov.scot/coronavirus-covid-19/
За Уелс: https://gov.wales/coronavirus-regulations-guidance#section-48600
За Северна Ирландия: https://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-regulationsguidance-what-restrictions-mean-you.
Припомняме, българите в Алжир също могат да гласуват в посолството ни. Това потвърдиха и от Ливан.

Швеция и Казахстан също разрешиха изборите ни на 4 април. Бразилия се съгласи за изборите ни на 4 април. Това направи и Куба.

ОАЕ също разрешават на българите да гласуват

Израел и Литва също позволиха на сънародниците ни да гласуват в посолствата.

Досега държавите, дали позволение за гласуване на българите във връзка с предстоящите избори са: Нидерландия, Румъния, Република Северна Македония, Молдова, Турция, Испания, Грузия, Словения, Дания, Украйна и Андора, Армения, Япония, Люксембург, Швейцария, Черна Гора, Китай, Ямайка, Чехия, Австрия, Индия, Норвегия, Полша и Албания.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!