Великобритания: Брекзит не беше провал

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
70
European Union Map with UK removed by pencil eraser, concept of Brexit. The UK is thus on course to leave the EU on 29 March 2019

Източник: iStock

Излизането на Великобритания от Европейския съюз не беше провал. Това заяви говорителят на премиера Риши Сунак, цитиран от “Ройтерс”.

Той отхвърли критиките на отявления евроскептичен политик Найджъл Фараж относно това как е бил извършен Брекзит.

Запитан дали британският премиер е съгласен с изказването на Фараж, че Брекзит се е провалил, защото политиците не са се справили с излизането от ЕС, говорителят на Сунак отговори отрицателно и подчерта, че Сунак неколкократно е говорил за ползите от Брекзит.

Фараж беше водеща фигура в кампанията за референдума за Брекзит през 2016 г. Той обаче разкритикува начина, по който правителството на консерваторите се е справило с прилагането му през годините след това.
“Всъщност не сме се облагодетелствали икономически от Брекзит. Ние се справихме с това съвсем зле”, заяви той пред Би Би Си и добави, че корпоративният данък отблъсква бизнеса.

“Може да се каже, че в момента отново контролираме, регулираме собствения си бизнес дори повече, отколкото като членове на ЕС. Брекзит се провали”, обобщи Фараж.

На въпрос дали министър-председателят взима под внимание притесненията на бизнеса, който се бори с бюрокрацията на правителството, говорителят отвърна, че Сунак иска да “гарантира, че Великобритания остава благоприятна за бизнеса страна, в която да се инвестира”.

“Осъзнаваме, че след Брекзит имаме възможност да променим регулациите, така че да отговарят на това, което бизнесът иска”, отбеляза той.
news.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!