Във Франция за днес се очакват големи протести срещу противоепидемичните мерки

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
89

Големи демонстрации срещу затягането на протвивоепидемичните мерки се очакват днес във Франция за трети пореден уикенд, предаде ДПА.

 

Властите очакват в планираните за днес следобед протести да се включат около 160 000 души в цялата страна, съобщиха френски медии, като се позоваха на полицията.

Миналата събота над 160 000 души демонстрираха срещу задължителните ваксинации за здравните работници и разширяването на употребата на така наречения здравен пропуск, който удостоверява, че притежателят му разполага с отрицателен тест за коронавируса, преболедувал е или е напълно ваксиниран.

В средата на месеца френските власти наложиха по-строги мерки срещу разпространението на вируса на фона на рязко повишение на заболеваемостта.След продължителни дебати френският парламент одобри спорните промени по-рано през седмицата.

Премиерът Жан Кастекс приветства новите правила, но заяви, че ще се допита по въпроса до Конституционния съвет, който се очаква да се произнесе на 5 август.

Франция в момента се бори с четвърта вълна на заразата. Въпреки това обаче близо 62 процента от общественото е ваксинирано с поне една доза срещу вируса./КРОСС/
presstv.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!