Вътрешният министър на Великобритания заминава за Руанда за подписване на спорен договор за убежище

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
86

Home Secretary James Cleverly arrives at Kigali International Airport in Rwanda on 5 December

ЛОНДОН, 5 декември – Джеймс Клевърли, министърът на вътрешните работи на Обединеното кралство, е на път за Руанда, за да подпише нов договор, свързан с изпращането на търсещи убежище в африканската държава. Това се случва след като Върховният съд на Обединеното кралство обяви плановете за депортиране за несъответстващи на закона.

Планът за Руанда е ключов елемент в стратегията на британското правителство за ограничаване на миграцията и привлича вниманието на международната общност, като много страни обмислят въвеждането на подобни мерки.

Въпреки това, миналия месец Върховният съд на Обединеното кралство постанови, че предложените полети за Руанда биха нарушили международните закони за правата на човека, които са интегрирани в британското законодателство. Това решение поставя под въпрос законността на договора и предизвиква дебати относно неговата ефективност и морални аспекти.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!