Варненският журналист Георги Александров е бил открит мъртъв

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
181

Варненският журналист Георги Александров е бел открит мъртъв, вчера следобед. Тялото му е било намерено в района на скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро.

 
По случая е започнала прокурорска проверка. Според непотвърдена информация, публикувана в различни медии, причина за смъртта е удавяне, а близо до мястото, където е намерено тялото са открити лаптоп и фотоапарат.
Днес говорителите на Областната дирекция на МВР и на Апелативната прокуратура във Варна не отговаряха на телефоните си. Няма и официална информация по случая.
В късния следобед днес сайтът „Варна новини“ публикува анонимен текст със скрийншотове, от чатове, за които се твърди, че са водени от Александров. Те са с общинската съветничка от Демократична България Стела Николова. От тяхното съдържание става ясно, че той се е занимавал с темата за скъсаната канализационна тръба във Варненското езеро, като е търсил потвърждение за евентуални спекулации с информацията за последвалото замърсяване на езерото и залива.
В профила си във Фейсбук Николова написа: „Онзи ден обсъждахме проблема с езерото с Георги Александров. Той не бе съгласен с някои мои тези. Явно е решил да провери на място. (…) Шокиращата новина за неговата кончина разбрах преди малко. Да почива в мир!“.
Проверка на „Дневник“ показва, че домейнът varnanovini.bg е регистриран от общинската съветничка от ГЕРБ Марица Гърдева, която е и мениджър за връзки с обществеността на местната Медийна група „Черно море“.
Александров е работил в Дарик радио, „Топ новини“, бил е кореспондент на Би Ти Ви и Нова телевизия. Последното работното му работно място беше сайтът „Девня древна и модерна“, издаван от Община Девня.
dnevnik.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!