В Лондон ще бъде предлагана най-скъпата чашка с кафе

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
249

/ iStock/Getty Images

Всеки жител или гост на британската столица вече може да си поръча чашка от най-скъпото кафе в Лондон срещу 50 паунда, съобщава в.”Метро”.
Но желаещите трябва да побързат, защото са на разположение само 15 чашки в кафенето “Куинс” в луксозния квартал “Мейфеър”. Продуктът “Къп ъв екселънс” се рекламира като “най-скъпата чашка кафе в Обединеното кралство”.

Кафенето е собственост на две сестри – Грейс и Виктория Шепърд. Дори и за квартал като “Мейфеър”, цената на ободряващата напитка е доста солена. На какво се дължи това?
Кафеените зърна са от много рядък сорт, носител на награди. Килограм от него струва около 2000 британски лири и оттук идва високата цена на предлаганата напитка.

Тя е предназначена предимно за познавачи, които не жалят пари за да вкусят най-добрите брандове. И тъй като кафето е изключително, и неговото поднасяне е необичайно – то се сервира в кристална винена чаша.
dariknews.bg

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!