Ferrari представи стилното чудовище Portofino M (ВИДЕО)

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
92

За пръв път в историята си Ferrari представи нов модел без помпозно събитие, събиращо известни личности и кинозвезди. Причината за това разбира се крие в глобалната COVID-19 пандемия, като заради социалната дистанция компанията се довери на стилна онлайн презентация.

Новото возило е задвижвано от 3,9 V8 двигател с двойно турбо, който разполага с внушителните 612 конски сили. Буквата М в името на спортната кола означава “modificata”, което преведено на български означава модифициран. В реалността означава чисто нова скоростна кутия, разполагаща с внушителните 8 скорости и специален RACE режим, който се активира с бутон на волана.


Иновативната скоростна кутия е изключително важна за Ferrari, защото сериозно подпомага икономията на гориво и помага на компанията да се позиционира като такава, която е загрижена за околната среда и спазва законовите регулации.

Portofino M относително запазва въшния вид на предшественика си, като предната решетка е преработена и нови въздухозаборници са инсталирани в предните калници, придаващи елегантност на силуета на автомобила. Според компанията, прибиращият се твърд покрив позволява на спортното возило да се ползва и в летни и в зимни условия, съответно като купе или кабрио.
Интериорът е издържан в типичния за компанията луксозен стил, като на очи се набива огромният 10.3 инчов инфотейнмънт екран, монтиран в средата на таблото. Дизайнерите са подходили внимателно, като са запазили типичните за компанията черти, като например бутоните и копчетата са в минимално количество.


Цената на возилото ще започне от 200000 щатски долара и ще бъде налична в Европа и САЩ в началото на следващата година.
Снимки: Ferrari
hicomm.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!