В Иран вече използват гилотина за рязане на пръсти на крадци

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
537

Нов адски уред за наказания на крадци беше официално представен от властите в Иран, съобщава иранската новинарска агенция INSA. Уредът представлява своеобразна гилотина за рязане на пръсти. Той се използва за налагане на наказания на крадци - точно както предвижда ислямското право в лицето на шериата.

INSA показа и снимки на обвинен и осъден за кражба човек, за наказанието на когото се използва новият уред. Нещастникът е използван като лице за демонстрация на гилотината.

 

На фотографиите са виждат и трима мъже с маски и облечени в черно, които държат дясната ръка на осъдения, докато четвърти задейства зловещия уред, наподобяващ пила. Лицето на жертвата не изразява болка, което дава основание да се предположи, че е под въздействието на опиати, пише агенция КРОСС.

 

Ампутацията е била извършена публично в град Шираз. След приключването й районният прокурор е заявил, че подобни наказания ще се налагат все по-масово.

 

Read more: http://asia.actualno.com/V-Iran-veche-izpolzvat-gilotina-za-rjazane-na-prysti-na-kradci-news_414125.html#ixzz2JP4d50xw

 

Актуално, 29.01.2013

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!