42 000 българи със законно оръжие

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
715

  Три висши български държавни фигури имаха важни срещи в Брюксел днес. Това бяха вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов, правосъдният министър Диана Ковачева и главният прокурор Сотир Цацаров. Цветанов, Ковачева и Цацаров разговаряха с главния секретар на Европейската комисия Катрин Дей и с ръководителя на агенцията за борба с финансовите измами ОЛАФ Джовани Кеслер.  

 

Предварително се очакваше, че българските представители е трябвало да бъдат устно информирани за текущото състояние на наблюдението по напредъка в съдебната реформа, борбата с организираната престъпност. Това, обаче, не се е случило, като стана ясно само, че устно информиране ще има скоро, но не е ясно точно кога.

 

Слуховете за възможна реакция на ЕК дойдоха ден преди Брюксел да оповести доклада за Румъния за съдебната реформа и борбата с организираната престъпност.

 

Разговорите са били рутинни, твърдят българските представителите и говорител на Комисията, предаде БНТ. По време на срещата главният прокурор е обяснил как са избрани заместниците му и как смята да изпълнява препоръките на Комисията. Министърът на правосъдието Диана Ковачева е разказала за готвените законодателни промени в съдебната система, а вицепремиерът Цветанов – за начина на избиране на комисията за конфискуване на незаконно имущество, в която ще има представители на трите власти.

 

Преди това Цветан Цветанов се е срещнал с висши политици от ЕНП – генералният секретар Лопес и шефа на групата в парламента Доул.

 

В ОЛАФ Цветанов, Цацаров и директорът на агенцията Джовани Кеслер са говорили за делото “Сапард”, както и за бъдещото създаване на европейска прокуратура. Все още няма конкретни срокове за това, но ясното е, че в нея могат да участват всички европейски страни, които пожелаят.

 

Снимка: sxc.hu

 

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!