В Габрово разследват умишлено убийство на открития в река мъж

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
161

Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на пострадалия

Снимка: БГНЕС

Под ръководството на Окръжната прокуратура в Габрово се провежда разследване за смъртта на 30-годишен мъж от града. Досъдебното производство е започнало с неотложно следствено действие с оглед на местопроизшествието за престъпление по чл.115 от НК.

Разследва се умишлено убийство на мъжа, извършено около 04.00 часа на 18 март 2023 г. в района на мост “Игото” в Габрово, съобщиха от държавното обвинение.

Неотложните следствени действия са извършени от полицейски екип в присъствието на дежурен прокурор и съдебен лекар. Назначена е съдебномедицинска експертиза за установяване причините за смъртта на пострадалия.
Разследването продължава.

БТА информира, че според Наказателния кодекс извършителят на убийството може да получи наказание от 10 до 20 години затвор. Сигнал за откритото тяло е бил подаден от граждани в 08:10 ч. в събота на телефон 112 по информация на габровската полиция, цитирана от БТА.

Припомняме, че за случая стана ясно още в същия ден, като първоначално се съобщаваше, че мъртвият мъж е 20-годишен.

По публикацията работи: Йоана Цонева
dnes.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!