Убиецът на Шиндзо Абе отмъстил за майка си, обмислял да направи и бомба

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
271

Мъжът, арестуван за убийството на Шиндзо Абе, бил убеден, че бившият премиер на Япония е свързан с религиозна група, разорила финансово майка му. Това пишат местни медии, като се позовават на полицията, предаде Ройтерс.

Безработният 41-годишен Тецуя Ямагами, бивш военен, е заподозрян, че се е доближил в гръб до Абе и е произвел два изстрела със самоделно оръжие. Нападателят бе заловен от полицаи близо до местопрестъплението.

 

Съседи на Ямагами казаха за Ройтерс, че той бил саможив и не разговарял. Според агенция Киодо, цитираща източници от разследването, той вярвал, че Абе е привърженик на религиозна група, на която майка му била направила “огромно дарение”.

Вестник “Йомиури” и други японски медии твърдят, че стрелецът бил казал пред полицията, че заради дарението майка му се разорила и той отмъстил за нея. Казал бил още, че от месеци подготвял покушението и даже обмислял дали да не направи бомба, допълва тв канал ЕН Ейч Кей.

Медиите не назовават религиозната организация, разгневила нападателя. Полицията отказа да коментира публикациите, посочи Ройтерс.
dariknews.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!