ЦРУ ще провежда тайни операции в Либия

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
633

Президентът на САЩ Барак Обама разреши днес на ЦРУ да провежда тайни операции в Либия в подкрепа на бунтовниците, които се опитват да свалят режима на Муамар Кадафи, предаде Ройтерс, като се позова на източници от американското правителство.

Обама е подписал съответна заповед още преди две или три седмици. ЦРУ и Белият дом отказаха коментар по въпроса. Правителството на САЩ не е решило дали да снабдява с оръжие либийските бунтовници, обяви конгресмен, цитиран от Ройтерс.

Републиканецът Дан Бъртън от щата Индиана съобщи това след среща при закрити врати с държавния секретар Хилари Клинтън, министъра на отбраната Робърт Гейтс, директора на националното разузнаване Джеймс Клапър и председателя на Съвета на началник-щабовете на въоръжените сили адмирал Майкъл Мълън.

Влиятелният председател на комисията към Камарата на представителите за разузнаването Майк Роджърс обяви, че на този етап е против това Съединените щати да въоръжават либийските бунтовници.

Необходимо е да разберем повече за опозицията, преди аз да подкрепя решение да й бъдат предоставени модерни оръжия, аргументира се републиканецът Роджърс.

Заседанието продължи един час, предаде Асошиейтед прес. Участвалите в срещата конгресмени и от двете основни партии продължиха да се оплакват след нейния край, че правителството не се консултира в достатъчна степен с тях за Либия.

Представителите на правителството съобщили, че САЩ са похарчили до момента за операциите половин милиард долара. Оттук нататък кампанията може да излиза по 40 милиона долара месечно, допълнили те.

Подкрепете развитието на българската независима медия на Острова!