Цените на жилищата на Острова растат на фона на недостиг на продавачи

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
85

Халифакс публикува най-новия си индекс на цените на жилищата КРЕДИТ : Dinendra Haria/Anadolu Agency чрез Getty Images

В последната актуализация на пазара на жилища в Обединеното кралство се наблюдава неочаквано повишение на цените на жилищата през ноември. Това увеличение се дължи на по-ниските лихви по ипотечните кредити, които повишават доверието на купувачите, въпреки недостига на продавачи на пазара.

Според индекса на цените на жилищата на Халифакс, стойността на имотите се е увеличила с 0,5% през ноември спрямо октомври, като средната цена на дом достига £283,615. Това представлява второ поредно месечно увеличение след серия от спадове в предходните месеци.

Въпреки че на годишна база цените все още са намалели с 1% спрямо миналата година, темпът на спада е забавен значително в сравнение с предходните месеци.

Ким Кинерд от Halifax Mortgages коментира, че устойчивостта на цените на жилищата се поддържа от недостига на налични имоти на пазара, а не от увеличение на търсенето от страна на купувачите. Тя добави, че намаляващите лихви по ипотечните кредити могат да доведат до повишаване на доверието на купувачите, което би могло да стимулира пазарната активност.

www.budilnik.com

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!