Транспортен хаос във Великобритания заради стачки на машинисти и шофьори на автобуси

0 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 50 votes, average: 0,00 out of 5
0
159

Това е втори 24-часов протест за седмицата

Днес влаковете в Англия днес почти няма да се движат, тъй като машинистите предприемат втора 24-часова стачка за седмицата.

Стачките, във връзка със стария спор за по-добро заплащане, продължават от сряда насам.

Стачкуват членове на синдиката Aslef, които отхвърлиха поредното предложение за увеличение на заплатите с аргумента, че е доста под нивото на инфлацията.

Има сведения обаче, че други синдикати може би са пред постигане на сделка с работодателите. Това се отнася най-вече за RMT, най-големият синдикат, защитаващ интересите на транспортните работници, чиито стачки през декември нанесоха загуби от 480 милиона паунда на индустрията под формата на непродадени билети. RMT в момента води активни преговори, съобщава БНР.

Днес стачкуват също шофьорите на автобуси, но това засяга само някои части на Лондон, както и учителите в два района на Шотландия.

Добра новина за гражданите е, че няма планирани стачки през уикенда. Но това е нещо като затишие пред буря, защото в понеделник ще се състои една от най-големите стачки в историята на националното здравеопазване с участието на стотици хиляди медицински сестри и парамедици.

Снимка: БГНЕС
bgonair.bg

Подкрепете инициативата за построяване на български Православен храм в Лондон!